180 SOKOBANJSKIH GODINA NA BEOGRADSKOM SAJMU

Specijalna bolnica ”Sokobanja” i ove godine je učestvovala na najvećoj turističko-privrednoj manifestaciji u regionu – na 39. medjunarodnom sajmu turizma u Beogradu, održanom od 23. do 26. februara. Kao i do sada, svoje medicinske i wellness usluge, kapacitete i sadržaje, Bolnica je promovisala na objedinjenom destinacijskom štandu turističke ponude Sokobanje za 2017. godinu – zajedno sa Organizacijom za turizam i kulturu Sokobanja, Specijalnom bolnicom “Banjica”, Hotelom “Moravica”, predstavnicima turističkih agencija, stanodavaca i ugostitelja.

Sokobanjska turistička ponuda promovisana je na savremeno uredjenom i opremljenom štandu, uz atraktivne propagandne materijale, a u duhu značajne godišnjice – 180 godina organizovanog turizma. Posećenost štanda i zainteresovanost gradjana, medija, poslovnih saradnika, bili su značajniji u odnosu na prethodne godine, a naročito prvog dana Sajma. Prema saopštenju Beogradskog sajma, najveću turističku manifestaciju u regionu obišlo je blizu 75.000 osoba, što je novi rekord, a na dan otvaranja posetilaca je bilo za 31 odsto više, odnosno skoro tri hiljade više u odnosu na prošlogodišnji prvi dan.

Sajam je i ove godine otvorio premijer Srbije Aleksandar Vučić, a podršku manifestaciji pružio je Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija. Tokom obilaska Sajma, oni su posetili sokobanjski štand, gde su ih srdačno dočekali čelnici lokalne samouprave i turističke privrede.

Zemlja partner ovogodišnje turističke manifestacije bila je Crna Gora, a prvi put na Sajmu turizma udruženo su nastupili predstavnici Ruske Federacije i Kine. Inače, istovremeno sa medjunarodnom turističkom promocijom, tradicionalno su održani i Sajam hotelsko-ugostiteljske opreme, Sajam vina, kao i Sajam suvenira. U šest hala Beogradskog sajma bilo je više od 1.100 izlagača iz 56 zemalja sveta, a akreditovano je oko 1.000 novinara, medju kojima je veliki broj bio iz inostranstva.

Leave a Reply